návrhy zdarma
Drobečková navigace

Úvod > Rady a tipy > 4 rady pro praktickou kuchyni - Díl 1. | Vybíráme kuchyni

4 rady pro praktickou kuchyni - Díl 1. | Vybíráme kuchyni



Pokud vybíráte svou novou kuchyni, bude se vám jistě hodit náš právě začínající cyklus "Vybíráme kuchyni". V tomto seriálu vám budeme pravidelně přinášet zajímavé informace, které vám pomohou učinit správná rozhodnutí při výběru kuchyně. 

Plynulá práce v kuchyni je nezbytnost

3D návrh kuchyněPlynulé pracovní postupy jsou pro praktickou kuchyni jedním z nejdůležitějších faktorů. Před výběrem tvaru kuchyně, volby materiálů, celkového designu a spotřebičů byste se měli zamyslet především nad tím, jak se v kuchyni pohybujete, jaký máte styl přípravy jídel a co vlastně denně v kuchyni děláte. Pravděpodobně se u vás budou opakovat stále ty samé úkony dokola. Na to byste měli myslet především a veškeré další rozhodování by se tomu mělo podřídit.

Mějte vše pěkně dostupné 

Velkým pomocníkem při každodenní práci v kuchyni jsou kuchyňské výsuvy. Ty nejen, že díky absentujícím madlům tvoří inovativní vzhled kuchyně, ale jsou také velmi praktické. Jednoduchým stlačením kuchyňských dvířek vyjede celá zásuvka s potřebným nádobím ven z útrob kuchyňské skříně a vy tak můžete velice jednoduše potřebné nádobí vyjmout a použít. Výsuvy doporučujeme především pro spodní část kuchyňských skříní. 

Do horní části kuchyně se v dnešní době často montují kuchyňské výklopy. Způsob otevírání je naprosto identický jako u výsuvů. Zavírání probíhá stiskem připraveného tlačítka. 

Mějte věci tam, kde je potřebujete

Bojujete s obtížnou dostupností kuchyňského příslušenství? Nemáte jej po ruce tam, kde byste potřebovali? Již toto vědomí vám zjednoduší návrh nové kuchyně na míru. Promítněte si v duchu svou každodenní práci v kuchyni. Kde máte hlavní pracovní desku? Jak je velká? Víte, že pro pohodlnou přípravu jídel by měla mít kuchyňská pracovní deska alespoň 90cm? V blízkosti pracovní desky byste měli mít uskladněny nože, misky, prkénka a podobné příslušenství.

Pravidlo 5 kuchyňských zón

Vaše nová kuchyně by měla být zpravidla jasně rozdělena do 5 základních zón. 

  1. Zóna zásob.
  2. Zóna úložného prostoru.
  3. Zóna mytí.
  4. Zóna příprav.
  5. Zóna pečení a vaření.

Tyto části by se neměly ve vaší nové praktické kuchyni mísit. Mějte vždy potřebné věci dostupně umístěny v příslušné zóně. 

Při výběru kuchyně vybírejte to, s čím se vám dobře zachází. Nedělejte kompromisy. Komfortní kuchyně vám bude přinášet radost z práce trvale. Díky těmto 4 praktickým tipům docílíte vyšší efektivity práce v kuchyni, větší radosti z vaření a vysokého komfortu. A to vše po dobu možná i desítek let. 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Rychlý kontakt

Lukáš Chlad
777 331 722

Domluvte si s námi schůzku

Nezávaznou konzultaci si s námi můžete domluvit kdykoli na telefonním čísle 777 331 722.